Topplista 2013

Här kommer en liten sammanfattning över de mest sålda parfymerna för 2013. Mer info om hur undersökningen gick till hittar du längre ner på sidan.

 

1. Den parfym som var populärast 2013 var Clean Warm Cotton EDP. En parfym som beskrivs som ren och fräsch. Doften beskrivs som en känsla av att ta på sig sin favorit tröja som har fått hänga på tork utomhus under sommaren, doften av en varm och fluffig handduk som man precis tagit ut ur torktumlaren. En doft som alltså fokuserat mycket på en känsla av fräschhet.

Noter av lilac, citrus och jasmin över en bas av diskret men härlig amber & mysk.

 


2. På en hedersvärd andra plats kom en parfym från Dolce Gabbana. D&G Light Blue EDT är en doft som varit populär i flera år, enligt Kicks själva har den legat på deras topplista i mer än 10 år. En parfym som passar vid alla tillfällen, dag som natt. Doften beskrivs som väldigt feminin och oemotståndligt frisk.

 • Hjärtnoter: Ros & Jasmin
 • Toppnoter: Granny Smith Äpple, scilianska ceder, äppla & blåklocka

3. På en tredje plats hittar vi en lite provocerande parfymflaska från Paco Rabanne. I en härlig förpackning av guld och med namnet Paco Rabanne 1 Million EDT borde man hamna bland topp tio! Sagt och gjort här har ni en härlig parfym som smälter in fint i badrumsskåpet. Parfymen beskrivs som en frisk och sensuell bland av noter som inkluderar, blodmandarin, ros, mynta, grapefrukt, kanel, amber och läder. Parfymflaskan är skapad i formen av en guldtacka. Finns att välja i storlekarna 50 ml och 100 ml. Cirka pris för den mindre flaskan är 460 kr.

 • Basnoter: Amber, Ljust läder
 • Hjärtnoter: Kanel, ros
 • Toppnoter: Mynta, blodmandarin

4. Vad är en parfym topplista utan en parfym från Armani. Inspiration till den här doften sägs komma från Armanis besök till öar såsom Pantelleria i Italien och Antigua i Västindien. Parfymen ska föra tankarna kring vatten, en källa till glädje och välbehag. En glädjefull tjustning och beroendframkallande akvatiska tränoter berörda av solfyllda blomblad. En 30 ml eller en 50 ml flaska finns att köpa, den sistnämnde för cirka 680 kr.

 • Basnoter: Socker, cederträ
 • Hjärtnoter: Rosépeppar, pion, jasmin
 • Toppnoter: Mynta, citron

5. På femte platsen hittar vi en klassisk parfym från Armani. En parfym som har sett insidan på många badrumsskåp sedan den lanserades 1996. Få parfymer för dig till tankarna kring sommar lika mycket som Armanis parfym Acqua Di Gio Pour Homme. En parfym som håller hög kvalité och bjuder på en perfekt harmoni mellan sött och salt. Parfymen vill förmedla den känsla man har på stranden en varm sommardag, och här har man verkligen lyckats! En kryddstark parfym som passar de flesta, dock med den nackdelen att just så många har den.

 • Toppnot: Bergamott, jasmin, lime, citrus.
 • Hjärtnot: Marina noter, koriander, viol, muskot, persika, cyklamen, fresia.
 • Basnot: Vit mysk, ekmossa, cederträ, amber, patchouli.

 

6. På plats nummer sex hittar vi ytterligare en klassisk parfym. Jean Pauls parfym JPG Le Male EDT presenteras i en parfymflaska som representerar en maskulin självsäkerhet. Doften lanserades 1995 och är väldigt populär bland både män och kvinnor. En lite annorlunda doft som går att använda både till vardags och fest. Le Male EdT är en kraftfull parfym där max ett sprut är att rekommendera.

Lavendel, mint och bergamott blandas med mörka toner av kummin, apelsinblomma och kardemumma. I hjärtat hittar vi den varma och mjuka vaniljen vars dominans tydligt syns bland resten av aromerna. Beskrivs som maskulin och otroligt förförande.

 

7. Parfym från Marc Jacobs i en feminin parfymflaska kvalade in på den sjunde mest sålda parfymen 2013. En klar och blommig doft som skimrar från solens strålar beskrivs den här doften som.

 

 • Toppnot: Röd Grapefrukt, Hallon, Gröna blad, och Päron
 • Hjärtnot: Vildros, Viol, Äppelblomma Litchifrukt och Kronblad från jasmine
 • Basnot: Plommon, Musk och Cederträ

 

Försäljningssiffrorna kommer från Nuance Group som driver taxfree butiker på flera flygplatser.